dijous, 16 de febrer del 2012

ACTA DE REUNIÓ Nº1: 22 de gener de 2012

Ahir (22 de gener de 2012) vaig participar a l'assemblea i us envio una còpia dels punts que s'hi van tractar. Tan aviat com tingui la presentació enllestida us l'enviaré per si voleu fer-li una ullada:

Assistents:
Alumnes
Professorat Universitari i no universitari (Bressol,primària,secundària,CF)
Famílies

Ordre del dia:

Anàlisi de la situació Actual (’30)
Formes de treball (’45)
Torn obert de paraula (’30)

Desenvolupament de la reunió:
Contextualització del moviment.
Aportacions de diferents companys:
Assemblea de Cornellà:  Reunió amb les associacions de veïns. Tancades (100 persones entre professorat i alumnes). Més informació a:

Assemblea de la vila de Gràcia: Formada per tot ciutadà interessat en l’educació.
Mare de l’Hospitalet:  Publiciten  samarretes grogues, passejada per les rambles , unes 300 persones. (Famílies, alumnes i professorat). Per engrescar a les famílies realitzar la festa groga amb activitats(cercavila, gimcana,contacontes,música... ) per poder assistir amb els nens petits.
Professor CF(Escola del treball): Van fer una assemblea (90 persones).Van parlar de la marea groga i volen tallar C/Urgell. Creuen que s’han de fer accions conjuntes.
Professor Batxillerat: Acció conjunta a nivell municipal, autonòmic i nacional. Unió amb assemblees d’altres serveis públics.  Participar en els pressupostos a nivell municipal.
Professor INS Francesc Macià: Duen a terme accions per tal d’aconseguir la unió de tots els serveis públics, realitzar accions conjuntes per defensar  educació i sanitat. 
 Ampa escola Jovellanos (Horta-Guinardó):  Coordinadora d’ampas de Gràcia. Porten molts anys treballant educació a gràcia FAPAC. 

Faran l’assemblea territorial de Barcelona ciutat. Parla del distanciament entre famílies i professorat.

Proposa una gran mobilització en comptes de petites i no coordinades.

Ampa i professorat Caldes d’Estrat:  Van preparar una nadala amb al·lusió a les retallades i diferents cartells reivindicatius. Des de serveis territorials via inspecció comunica que s’han de treure  amenaçant  amb obrir un expedient sancionador a la direcció del centre.
Professor escola bressol:  Volen privatitzar les escoles bressol. Augment de ràtios escola bressol .Reducció de pressupost en construccions donen classe en barracons.

Fan dimarts i dimecres grogs: Fan propaganda de l’assemblea groga. Retallada d’ajudes  per donar accés als centres d’ Infantil i primària.
Tenen una pàgina web : Escoles bressol indignades.
Ampa Badalona: Compartim la idea dels pressupostos participatius. Explica que s’ha d’estar convidat per un partit polític i que no tindríem dret de paraula però podríem funcionar com a òrgan d’inspecció i d’informació al ciutadà.
Professorat universitari: Es reuniran amb sanitat a principis de març per mobilitzar-se. Creu que hem de tenir un calendari de lluita comú. Parla de dates importants com el 23 de febrer i els dies 11 o 12.
S’ofereixen per fer xerrades a centres sobre altres models d’economia sostenible.
INS Bernat Metge. Parla de la dificultat d’implicar a les famílies a secundària. Van adjuntar el manifest groc a les notes de primer trimestre però no van tenir cap resposta. 
Un company parla de la importància de actuar amb el color groc com a bandera i la idea del Bookcrossing fent esmena de les nostres reivindicacions  a través de l’intercanvi de llibres.

Informa de centres que no van entregar notes i se’ls va aplicar un expedient sancionador.
Professorat CF: Parlen de la mateixa problemàtica que la universitat pública. Augment de la matrícula de 300 a 600€.
INS Macià: Proposen tancades que serviran per reivindicar, cohesionar al professorat i formar-nos sobre futures  actuacions i és una manera de visualitzar rebuig.

Acords presos:

Difondre manifest

Ampliar xarxa de municipis i d’assemblees.

Elaborar proposta d’un nou model educatiu.

Informar a les famílies. Obrir més les escoles.

Accions executades localment amb coordinació general: cercaviles, tancades ,bookcrossing...
Acordar un calendari de mobilitzacions.
Promoure trobades i debats educatius .
Assistir a la propera assemblea groga:
      30 gener al centre social de sants a les 19 hores.
           28 de Gener a les 16:30 a la porta del consorci. Amb samarreta groga. .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada